U bent hier

Will, Milou van der - In mijn bloed

Waardering ***

In mijn bloed is het derde boek van auteur Milou van der Will. Deze journaliste schreef eerder al Breekijzer en Rood licht en deze laatste werd zelfs genomineerd voor beste thriller van het jaar 2012. Tijdens het schrijven wordt ze een kluizenaar maar de rest van de tijd staat ze naast haar schrijf- en interviewwerk klaar voor haar man een zoontje.

Benthe Berg is journaliste en is door S., ook wel bekend als het monster van Voorburg, gevraagd om naar zijn verhaal te luisteren. Een expeditie die niet zonder risico’s is. Terwijl ze nog bezig is met deze zaak komt het bericht binnen dat er een pedo is opgepakt in de woonplaats van Benthe. Tijdens het onderzoek blijkt ook de dochter van Benthe tot de slachtoffers te behoren. Na een teleurstellende rechtszaak en dito uitkomst kan Benthe niet anders dan zelf voor rechtvaardigheid gaan, ze bereidt een aanslag op de schuldige voor.

Milou van der Will heeft met In mijn bloed een begin gemaakt met een serie rondom de journaliste Benthe Berg. Deze vrouwelijke protagonist wordt getroffen door een persoonlijke tragedie en zint op wraak, een gegeven dat de laatste tijd vaker wordt gebruikt binnen het thrillergenre. Benthe is een vrouw met een eigen wil die haar eigen gang gaat en weinig rekening lijk te houden met de mensen om haar heen. Dit maakt haar bij momenten een onaangenaam persoon. De overige karakters zijn wisselend uitgediept; partner Raoul leer je als lezer goed kennen maar over Rick V. blijft de informatie enigszins summier. Het plot uit In mijn bloed is actueel en herkenbaar door de vele nieuwsberichten rondom pedofilie van het afgelopen jaar. De spanningsboog begint heel sterk maar zakt helaas gedurende het verhaal bij momenten wat in en blijft op en neer gaan. De wendingen in het plot zijn over het algemeen wat te voorspelbaar en dat maakt ook dat de spanning afneemt. Door de makkelijk te lezen schrijfstijl van Milou van der Will en het actuele onderwerp is In mijn bloed echter wel een heel leuk boek om te lezen.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu