U bent hier

Werf, Gerrit van der - Wild

Waardering **

De winnaar van de Turing nationale gedichtenwedstrijd, Gerwin van der Werf,  brengt met Wild zijn tweede boek. Hij is naast auteur musicoloog en docent muziek. Zijn eerste boek, Gewapende man, werd lovend ontvangen. Voor schrijven van de tweede titel ontving van der Werf een stimuleringfonds van het fonds der letteren, maar scoort hij met Wild hoge ogen?

Simon opent uit nieuwsgierigheid zijn opa’s pakje, dat een luchtdrukpistool bevat. Als zijn vriendje Kris ermee aan de haal gaat, gaat het mis. Nadat Kris geraakt wordt vlucht Simon het bos vlakbij zijn huis in, om zich daar te verschuilen. Maar dan wordt er op hem gejaagd……

Van der Werf opent sterk met een proloog van 13 jaar geleden, spanning ten top en je bent als lezer snel aan het boek gekluisterd. Helaas weet hij dit niet vast te houden. Waar van der Werf erg sterk is in het beschrijven van de omgeving, blijft de spanning redelijk uit en blijft er van de belofte van de achterflap weinig over. Een schooljongen die in een wilde veranderd, maar wat is de definitie van wild? De kennismaking van Simon met Lizzy lijkt een nieuw niveau toe te moeten toevoegen, maar leidt vooral de aanacht af van de spannende momenten in het bos. Tegen het einde van het verhaal weet van der Werf de spanning goed terug te brengen met wat onverwachte plotwisselingen, maar helaas is dit niet meer voldoende voor meer van **.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu