U bent hier

Walker, David - De zwarte diamant

Waardering ****

Martin Walker brengt deze maand alweer zijn derde boek over agent Bruno Courrèges op de Nederlandse markt. Hij brengt zijn zomers door in een Frans dorpje in de Dordogne en kan de lezer dus uit de eerste hand meenemen naar de landelijke Franse omgeving. Een vierde deel is al in het Engels verschenen, op de Nederlandse titel is het nog even wachten.

In De zwarte diamant wordt Bruno gevraagd om onderzoek te doen naar een mogelijke fraude op de truffelmarkt in het naastgelegen plaatsje. Ondertussen komen de burgemeestersverkiezingen in beeld en krijgt Bruno’s baas tegenstand van vader en zoon Pons die elkaar ook tegenwerken. Naast het fraudeonderzoek krijgt Bruno ook in zijn eigen stad te maken met ongeregeldheden; Vietnamese verkopers die worden aangevallen en de moord op een goeie vriend. Als blijkt dat de problemen van grotere aard lijken te zijn dan alleen een dorpsprobleem, roept hij de hulp in van zijn oude vrienden.

Walker weet in zijn boek de sfeer van het Franse platteland zeer treffend te omschrijven. Vakantie is niet meer nodig, De zwarte diamant laat je genieten van het Franse leven. Bruno is sympathiek, gaat voor zijn mensen door het vuur. Hij weet goed zijn weg als het gaat om de dorpsveiligheid maar blijkt ook van internationale markten thuis. Met vlotte pen heeft Walker een verhaal neergezet dat boeit, een misdaadverhaal dat je aan het denken zet.  Een verhaal waarin politiek en criminaliteit door elkaar lopen, het water je in de mond loopt van de voorbijkomende gerechten en het slot toch weer voor een onverwacht moment zorgt.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu