Vol is vol

Tijdens mijn ene laatste bezoek aan de sauna merkte ik toch dat het blijkbaar ook voor het management misschien wel wat onduidelijk is wat ze nu eigenlijk managen. Een sauna, dat is toch een plek om te ontspannen, je rust te vinden en daarna heerlijk uitgerust en met een leeg hoofd weer te vertrekken? Is het dan niet zo dat als je binnen je complex een gedeelte van je sauna’s renoveert en het zwembad niet bruikbaar is vanwege een constructiefout, je dus ook minder mensen een plezierige dag kan bezorgen?

Op de ochtend dat mijn moeder en ik aankwamen, zo rond 10 uur, moesten we al ruim een kwartier in de rij staan om binnen te komen en dat was met 5 open kassa’s.  Binnen konden we een kop koffie nuttigen, mist we deze binnen een half uur zouden afhalen. Nu ging dat nog net toen we boven kwamen, al was het moeilijk een plekje te vinden, maar toen we een uur later wederom plaatsnamen voor een drankje stonden er 30 mensen in de rij om koffie af te halen. En zitplek was al helemaal lastig te krijgen, de aanwezige duo’s waren verplicht hun zitjes te delen. Overal om ons heen klonken klachten van de aanwezige bezoekers; geen plek vrij in de sauna, geen stilte in de sauna, geen  ruimte in het kleine zwembad, geen plek om binnen een drankje te nuttigen. Al met al heb ik die dag weinig goeds gehoord over dit complex. Toch jammer, want ondanks dat het al niet meer aan de top staat is het een druk bezochte locatie.

Na de behandeling, die we geboekt hadden inclusief amuse, kwam ik zelfs tot de ontdekking dat er blijkbaar zoveel geregeld wordt dat zelfs de medewerkers niet weer weten wat er nu precies gaande is. We hebben 3x ergens anders moeten vragen waar we onze amuse konden bestellen, die overigens geweldig smaakte nadat we eindelijk een plekje gevonden hadden.  Helaas bleek wederom dat door de drukte de medewerkers het niet alleen niet wisten, maar ook niet onder controle hadden. Het wachten op een drankje duurde ruim 20 minuten, daarnaast moesten we meer dan een half uur wachten op een schaaltje brood met kruidenboter. Al met al geen prettige dag. En als je dit dan aangeeft bij het afrekenen als er naar gevraagd wordt, dan zou het wel prettig zijn als er iets meer reactie zou komen dan, “Nou ja, fijne terugreis dan hé”.

Dus managers; Zorg voor de rust en als dat betekent dat je door omstandigheden minder bezoekers kan faciliteren, weet dan waar je prioriteiten liggen.

December 2009