Thrillermomentje

Okay, ik zal het maar bekennen.  Ik ben een echte boekenwurm, een lettervreter. Geef me een boek en je hoort en ziet me niet meer. Iedere vrij minuut pak ik voor mijn plezier een boek en gemiddeld lees is zeker 10 boeken per maand. Romans, misdaadverhalen, chicklits, fantasy en mijn favoriet; Thrillers. Voor een goed boek kun je mij wakker maken.

Begin Juni was het weer tijd voor een moeder / dochter dag en vertrokken we vol goede moed via de A1 naar onze sauna. Een heerlijke dag stond er in de planning met een behandeling, maaltijd, hele dag sauna gebruiken en een zonnebankmoment. Zo heel af en toe ga ik wel eens “onder” de zonnebank. Nou ja, de zonnebank bij ons op de sportschool moet je in staan, maar die gebruik ik dus wel eens een enkele keer. Niet te vaak, want 8 minuten stilstaan met je ogen dicht is niet mijn sterkste kant maar soms is het wel prettig.

Na een ochtend in de sauna doorgebracht te hebben hadden we ’s middags onze Hot Stone behandeling, mijn eerste officiële, en ik moet zeggen dat ik daar erg van genoten heb.  Eind van de middag was het tijd voor de zonnebank en met wat uitleg vertrokken we naar de ruimte waar deze stonden. Het bleek zo’n overkapte zonnebank te zijn waar je in moet gaan liggen en de kap dicht moest trekken. Moet toegeven dat ik dat niet erg prettig vind. De ruimte wordt erg klein en het gevoel opgesloten te zitten neemt snel toe. Maar goed, soms moet je er wat voor over hebben.

Het bleek dat de zonnebank 25min aanstond en ergens tijdens die periode ben ik in slaap gevallen. Wel zo relaxed, want dan lig je natuurlijk ontspannen. Maar toen ik wakker werd schrok ik behoorlijk. Terwijl mijn ogen nog gesloten waren wilde ik me uitrekken en strekte mijn arm omhoog. Toen ik de zonnebank raakte, was mijn eerste gedachte “Oh help, ik ben opgesloten”. En het duurde enige seconden voor tot me doordrong dat het allemaal erg meeviel. Toch teveel thrillers gelezen? Daar gebeurt het namelijk regelmatig dat er iemand in een doodskist wordt begraven terwijl hij of zij nog leeft, of dat je iets engs overkomt. Gelukkig viel het allemaal mee. En het boek dat ik volgende keer meeneem, hoogstwaarschijnlijk toch weer een thriller.

September 2010