U bent hier

Samplonius, Linda - Koelcel

Waardering ****

Freelance journaliste Linda Samplonius verwierf met Koelcel een plek op de shortlist van de Hebban debuutprijs 2014. De twee thema’s die het meest terugkomen in al haar schrijfsels zijn vrouwen en carrière. Naast het schrijven van een thriller schrijft Samplonius voor onder andere de Viva, de Telegraaf en Veronica magazine. Op dit moment schrijft zij nog niet aan een tweede boek, maar zij sluit zeker niet uit dat er meer boeken gaan volgen.

In Koelcel viert fotografe Sarah een feestje op het werk. Ze wordt wakker in het bed van een collega, alleen kan ze zich niet herinneren hoe ze daar is beland. Ze vermoedt gedrogeerd en verkracht te zijn en raakt geobsedeerd om uit te vinden welk spel Marcel speelt. Maar dan wordt Marcel dood aangetroffen in zijn douche. Femke en Frank, rechercheurs, onderzoeken de dood van Marcel waarbij vooral Femke niet rust voor ze de onderste steen boven heeft.

De cover van Koelcel doet chicklit-achtig aan door de roze kleur maar past wel goed bij het verhaal. Samplonius heeft een plot in elkaar gezet met verrassende wendingen waardoor je als lezer lang in het ongewisse blijft hoe één en ander in elkaar zit. De karakters in het boek zijn niet per definitie hadden in sommige gevallen wat beter uitgediept kunnen worden, iets meer achtergrond had net nog wat meer diepte aan het plot meegegeven. Koelcel is echter met veel vaart geschreven, waaruit duidelijk de schrijfervaring blijkt. Het taalgebruik is passend bij de snelheid en Samplonius houdt de tekst bondig en de spanningsboog van begin tot eind gespannen. Een verdiende plek op de shortlist van de Hebban debuutprijs 2014.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu