U bent hier

Roslund & Hellström - Drie Seconden

Waardering *****

Roslund & Hellström staan bekend om de kwaliteitsboeken die zij afleveren. Drie seconden is het vijfde deel in de serie rondom Ewert Grens en zijn team. Hellström is oprichter van een non-profit organisatie die ex-gevangenen helpt terug te keren in de maatschappij. Hij leerde Roslund kennen toen deze de documentaire “Lock ‘em up” maakte. Ze hebben elkaar nodig om de wereld een stukje beter te maken, om maatschappelijke problemen door misdaadromans aan de kaak te stellen. Een bijzonder stel!

In Drie seconden staat de vraag centraal of de geheime afdeling van de politie criminelen als infiltrant en informant kan en mag gebruiken. Drie seconden start als de drugsdeal, waar Piet Hoffman bij betrokken is, misloopt.  Het “gewone” politieteam van Ewert Grens raakt betrokken zonder dat zij dit zelf weten. En Grens laat nooit los. Ondertussen raakt Piet steeds dieper betrokken in de organisatie en staat voor de moeilijkste klus in zijn carrière, infiltratie in een gevangenis om daar de drugshandel over te nemen.

Roslund & Hellström zijn er wederom zeer goed in geslaagd een thriller van wereldklasse te schrijven. Zonder enig moment ongeloofwaardig te worden, schetsen ze een reëel beeld hoe er omgegaan wordt met infiltranten op het hoogste niveau en wat men doet om vieze handen te voorkomen.  Door onverwachte spannende plotwendingen en gedetailleerd beschreven personages verveelt drie seconden geen moment. Roslund & Hellström houden je op het puntje van je stoel terwijl ze in zenuwslopende laatste hoofdstukken toewerken naar  zeer onverwachte climax. Een aanrader eerste klas, dit deel moet je gelezen hebben!!!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu