U bent hier

Rose, Karin - De duistere kant

Waardering ****

Koningin van de romantische thriller Karen Rose bracht recent haar nieuwste boek Een duistere kant uit, het vierde deel in de Cincinatti serie (bron https://www.boekbeschrijvingen.nl/rose-karen/rose.html). 21 titels schreef zij ondertussen al en qua personages en soms ook qua locatie overlappen de boeken elkaar regelmatig. Hoofdpersonages in het ene boek in een serie rondom een bepaalde locatie verschijnen ongetwijfeld als zij-personages in een volgend deel. Over haar schrijven vertelt ze altijd dat ze begint met doemdenken, bedenken wat het ergste zou kunnen zijn dat een personage kan overkomen. Ze heeft graag dat lezers zich met haar personages kunnen identificeren maar ervaart zelf ook dat dit haar overkomt. Wanneer ze schrijft over een slecht karakter is ze sneller geïrriteerd, aldus Karen Rose (https://blog.bruna.nl/interviews/karen-rose-interview-het-is-druk-in-mijn-hoofd/).

Wanneer er een aanslag plaatsvindt op de vrouw van wie hij houdt, wacht rechercheur Adam Kimble de meest zenuwslopende zaak van zijn leven. Een meedogenloze seriemoordenaar moet opgespoord worden terwijl hij tegelijkertijd strijd met duistere demonen in zijn verleden en zijn wil om de man van haar dromen te kunnen zijn. Kimble zal alles doen wat in zijn vermogen ligt maar of het voldoende is?

Wie de boeken van Rose kent weet dat ze een mix aflevert van spanning en romantiek, waarbij ze geweld en seksualiteit zeker niet schuwt. In De duistere kant staan hoofdpersonages Adam Kimble en Meredith Fallon centraal. Rechercheur Kimble is net terug van een verlof na een heftige zaak en vecht met demonen uit zijn verleden. Hij heeft zijn hart verloren aan Meredith maar houdt afstand omdat hij zichzelf niet goed genoeg vind. Zijn emoties zijn invoelbaar, zeker voor de lezers met enige ervaring rondom verslavingsproblematiek. Ook Meredith is niet zomaar iemand, zoals meestal het geval is met de personages van Karen Rose. Vanuit haar ervaringen houdt ze mensen om zich heen op afstand, terwijl ze het middelpunt van een grote vriendengroep is. Ook voor de lezer blijft het lange tijd een vraag wat er met Meredith aan de hand is, terwijl we haar leren kennen als een sterke vrouw die de touwtjes in handen heeft en goed voor zichzelf kan zorgen. De wijze waarop hun relatie zich ontwikkeld is, ondanks het voorspelbare karakter, een interessante verhaallijn om te volgen. Voor de thrillerlezers heeft Rose ook ditmaal een goed plot in petto, waarbij ze door van perspectief te wisselen steeds een klein stukje van de puzzel onthuld. Waar in andere boeken Rose niet altijd de spanning goed vast weet te houden in het middenstuk is dat ditmaal prima in orde, De duistere kant kent een goede spanningsopbouw met voldoende actiemomenten. De spanning neemt toe hand over hand naarmate de puzzel compleet gemaakt wordt en de oplossing van de moordzaak duidelijk wordt. Ruim 600 pagina’s genieten van een verblijf in Cincinnatie, Karen Rose verdedigt met verve haar titel “koningin van de romantische thriller”.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu