U bent hier

Rose, Karen - De mond gesnoerd

Waardering *****

De mond gesnoerd van Karen Rose leest als een sneltrein, zodra je in je stoel zit krijgt niemand je er voor het eindpunt meer uit. Deze vijfde in het Nederlands vertaalde thriller valt in het rijtje van 12 titels dat Rose al geschreven heeft. Afgestudeerd als chemisch ingenieur werd ze tijdens haar werk geplaagd door de plotten in haar hoofd. En toen ze eindelijk de tijd nam op ze op te schrijven werden ze zo goed ontvangen dat ze niet meer is gestopt. Samen met haar man en dochters woont ze in Florida.

Een brand aangestoken door 4 jonge tieners, een meisje dat daarbij omkomt en een man die alles filmt. Als de tieners gechanteerd worden met hun acties zit er niks anders op dan aan de eisen te voldoen. Terwijl rechercheur Olivia vecht om deze zaak op te lossen, strijdt ze ook tegen haar angsten en verleden. In deze race tegen de klok werkt Olivia samen met brandweerman David Hunter om twee duistere zaken met elkaar te verbinden.

Vanaf het eerste moment dat je De mond gesnoerd openslaat word je als lezer naar binnen gezogen. De spanning is vanaf de eerste pagina voelbaar en Rose weet deze gedurende 494 pagina’s goed vast te houden. Met aansprekende personages waar je meer van wil weten nodigt Rose je direct uit om ook haar andere boeken te lezen, er wordt af en toe naar verwezen. Een sterke kant binnen De mond gesnoerd is dat het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld wordt. Hierdoor krijg je als lezer een goed beeld, terwijl Rose met verrassende plotwendingen toch weet toe te werken naar een onthullend einde.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu