U bent hier

Muns, Bert - De vrouwenfabriek

Waardering ***

Bert Muns is werkzaam bij de politie, bureau mediatoepassing. Daar wist hij zijn twee passies te combineren in het schrijven van verhalen en het maken van films voor en over de politie. In 1998 schreef hij zijn eerste boek Vormfout. Nu in 2012 is zijn boek De Vrouwenfabriek verschenen bij uitgeverij Sijthoff.

Als er een chemische fabriek in Moldavië ontploft breekt er een ramp uit voor het kleine dorpje waar hij staat. Martha, huisvrouw, violiste en moeder van twee kinderen raakt haar man bij de explosie kwijt. Om in haar onderhoud te voorzien gaat ze mee met Victor, een goede vriend van de familie die wel werk voor haar weet. In Nederland is journalist Ben het spoor redelijk kwijt. Artikelen die hij wil publiceren worden geweerd en zijn inzet is sterk aan het afnemen als ook zijn vriendin besluit te vertrekken. Dan wordt hij getriggerd door een uitzending op televisie over Moldavië. Is er een link met het klokkenluidersverhaal van 10 jaar geleden?

Muns schreef met De vrouwenfabriek een verhaal dat boeit en veel verteld over de wereld van de vrouwenhandel en chemische fabrieken. De karakters zijn goed uitgewerkt en nemen je mee in het verhaal. Zowel Ben als Martha zijn herkenbaar en aansprekend, goed uitgediept. De vele actiemomenten in het verhaal zorgen helaas ietwat voor een overkill, het is allemaal net een beetje te veel van het goede. Bij momenten voorspelbaar maar toch met voldoende onverwachte dingen krijgt Muns voor De Vrouwenfabriek toch 3 sterren.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu