U bent hier

McCoy, Sarah - De bakkersdochter

Waardering ****

De Bakkersdochter is geschreven door Sarah McCoy. Dit Nederlandse debuut is overigens niet haar eerste boek, eerder verscheen The time it snowed in Puerto Rico, maar deze is (nog) niet vertaald. McCoy, geboren in Fort Knox, woont in Texas, maar groeide op in Duitsland doordat haar vader daar als militair gestationeerd werd. Ze doceerde Engels schrijven en schreef ondertussen haar eerste boek. De bakkersdochter is haar tweede roman en momenteel werkt ze aan haar derde.

In 1945 groeit Elsie op als dochter in de bakkerij van haar ouders. In een tijd van schaarste aan goederen en de dreiging van sluiting doet zij er samen met haar vader alles aan de bakkerij draaiende te houden. Maar dan komt Elsie op een koude kerstavond voor een hele moeilijke keuze te staan. Het tweede verhaal is dat van Reba, journaliste op zoek naar een mooi kerstverhaal. Als ze de bakkerij van Elsie Meriwether binnenstapt kan ze niet vermoeden welk verhaal het leven van Elsie heeft beinvloed, en welke invloed dat op haar zal hebben.

McCoy heeft een prachtige roman geschreven die je gelezen moet hebben. Zonder overdrijving schetste ze een reëel beeld van het leven in Duitsland in de tijd van de oorlog. Ze weet de emoties over te brengen en beschrijft ook op een beeldende wijze zowel de omgeving als de denkwijzen die toen normaal waren. Met aansprekende personages die voldoende diepgang kennen weet McCoy pagina’s lang te boeien. De vlotte schrijfstijl maakt dat zelfs voor “jonge” lezers zowel het verleden als het heden gaan leven.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu