U bent hier

Landay, William - De verdediging van Jacob

Waardering ****

William Landay brengt met De verdediging van Jacob zijn tweede boek in het Nederlands uit. Hiervoor schreef hij De Wurger (the strangler) en Mission Flats, waarvoor hij een Dagger won maar dat nog niet in het Nederlands vertaald is. Hij woont in Boston en was hulpofficier van justitie voordat hij begon te schrijven.

In de misdaadroman De verdediging van Jacob leidt hulpofficier van justitie Andy Barber een moordonderzoek naar de dood van een jongen. Totdat bekend wordt dat zijn eigen zoon, Jacob Barber, verdacht wordt van de moord. Andy is weliswaar hulpofficier van justitie, maar bovenal is hij vader. Vader van Jacob Barber. Andy doet alles om zijn zoon te steunen, maar als er belastende bewijzen boven komen staat Andy voor een duivels dilemma…..

Landay weet met zijn eerste hoofdstuk direct de toon te zetten van de rechtbank; op zoek naar de waarheid, confronterend en zonder genade. De verdediging van Jacob is geschreven in de ik-vorm, waarin Andy Barber vertelt over deze zwarte periode in zijn leven. Landay neemt de lezer in zijn boek mee door het onderzoek en het proces. Hij weet te boeien ondanks dat het soms om droge getuigenverklaringen gaat. Ook als je niks van rechtzaken afweet, is De Verdediging van Jacob een aanrader. Juist door de heldere manier van schrijven en de aansprekende karakters is het een meeslepend boek geworden, waarvan je gewoon wilt weten hoe het afloopt. De verrassende wendingen die Landay met enige regelmaat voor de lezer in petto heeft zorgen zeker voor een spannende touch.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu