U bent hier

Kinsella, Sophie - Ik krijg je wel

Waardering ****

Met Ik krijg je wel verscheen de 13de chicklit die Madeleine Wickham schreef onder haar pseudoniem Sophie Kinsella, vooral bekend van de “Shopaholic” serie. Kinsella haar boeken verschijnen in ruim 30 verschillende landen, maar zelf woont ze met haar man en kinderen in Surrey, Engeland. Ze volgde studies in onder andere filosofie en economie en werkte als financieel journaliste voor ze zich fulltime op het schrijven storte.

Ik krijg je wel gaat over Lottie, die maar al te graag wil trouwen. Als ze een aanzoek verwacht van haar vriend maar ook dit anders loopt dan verwacht is ze er helemaal klaar mee. Dan komt onverwacht haar oude jeugdliefde Ben haar leven binnen gelopen en herinnerd haar aan hun oude afspraak; zijn we na onze dertigste nog single dan gaan we samen trouwen. Lottie grijpt haar kans….haar trouwdag!

Fliss, Lottie’s zus en moeder van de jonge Noah, schrikt zich een hoedje als Lottie haar belt om haar voor het huwelijk uit te nodigen. Ze ziet maar één enkele mogelijkheid en dat is haar invloed aanwenden om de huwelijksnacht te saboteren…. Maar zal dat Fliss lukken? Eén ding is duidelijk, dit wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten!

Kinsella heeft met Ik krijg je wel een vlot en vrolijk boek afgeleverd dat geen moment verveelt. Haar personages zijn boeiende vrouwen, waarin je makkelijk een vriendin zou kunnen herkennen. Een minpuntje is dat er vrijwel geen sociaal netwerk rondom de zussen zichtbaar is, maar dat kan mogelijk een bewuste keuze van Kinsella zijn. Ik krijg je wel is een boek dat zeker zal zorgen voor een lach op je gezicht en wat wil je nog meer in de zomer?!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu