U bent hier

Kempen, Liesbeth van - Gevaarlijk spel

Waardering ****

Thrillerdebuut Gevaarlijk spel is afkomstig van Liesbeth van Kempen, voormalig accountmanager, tekstschrijver en communicatietrainer. Met haar debuut wist van Kempen het direct tot aan de shortlist van de Hebban thriller debuutprijs 2016 te schoppen.

Officier van justitie Margot verdwijnt spoorloos en totaal onverwacht, wat haar collega Louise bezorgd achterlaat. Als Louise het niet kan laten om zelf op onderzoek uit te gaan vindt ze een dossier wat haar voor een raadsel zet. Met hulp van haar broer, rechercheur Rob, en vriendin Suzan duikt ze verder in de zaak. Het spoor wat ze volgen leidt hen van de ene onverwachte richting in de andere, terwijl iedereen die ook maar enigszins met de zaak te maken heeft er een eigen, verborgen, agenda op na houdt. Terwijl de spanning stijgt tussen Louise en Suzan, lijkt ook het onderzoek van Louise volledig uit de hand te lopen.

De cover van Gevaarlijk spel ademt gevaar uit, door zijn kleurzetting en de afbeelding, echter is de afbeelding niet volledig te linken aan het verhaal. Op de achterflap word de lezer het boek ingetrokken met een intrigerende tekst zonder dat teveel wordt weggegeven. Van Kempen heeft een prettige, snelle schrijfstijl waar haar expertise op gebied van communicatie duidelijk uit blijkt. Ze weet hetgeen ze wil vertellen ook goed over te brengen en de lezer daardoor geboeid te houden. Er gebeurt veel in Gevaarlijk spel waarbij je als lezer, ondanks dat je meer kennis hebt van de dubbele agenda’s dan de hoofdpersoon, toch nog steeds in het ongewisse blijft over hoe het in elkaar steekt. De spanningsboog blijkt gespannen doordat de cliffhangers elkaar opvolgen en van Kempen weet dit tot het einde goed vast te houden zonder over de top te gaan. Het blijft een geloofwaardig verhaal. Haar karakters zijn voldoende uitgewerkt voor een thriller waarin vooral de plot belangrijk is. Eén van de hoofdrollen hierin is weggelegd voor Louise, de sterke en zelfstandige officier van justitie die haar eigen pad trekt ook als haar baas haar duidelijk de wacht aanzegt. Dierenarts Suzan heeft meerdere redenen heeft om voor de veiligheid van vriendin Louise te waken en rechercheur Rob wordt heen en weer getrokken tussen de eisen van zijn vrouw, de acties van zijn zus en de opdrachten van zijn werkgever. Gevaarlijk spel is een terechte shortlist kandidaat en een aanrader voor de thrillerlezer.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu