U bent hier

Katzenbach, John - De professor

Waardering ****

John Katzenbach is Amerikaans thrillerauteur en heeft al 9 boeken geschreven. Zo verschenen van zijn hand onder andere De analist, Strafkamp en Heilstaat. 3 van zijn boeken zijn verfilmd met bekende auteurs als Bruce Willis, Kurt Russel en Sean Connery.
Voor hij zich volledig op het schrijven richtte, werkte hij als rechtbankjournalist voor 2 kranten in Miami. Zijn laatst uitgebrachte boek is “De professor”, uitgekomen in 2012.

Adrian Thomas, hoogleraar, krijgt een verwoestende diagnose van zijn arts; hij leidt aan Lewy-Body dementie. Verslagen begint hij aan zijn laatste voorbereidingen. Maar dan is hij getuige van de verdwijning van een jong meisje. Een roze petje met de naam Jennifer blijft achter als enige aanwijzing. Thomas vecht met de symptomen van zijn ziekte op zoek naar Jennifer.

Katzenbach is er in geslaagd een redelijk realistische kijk te geven in het leven van iemand met Lewy-Body dementie (LBD). De symptomen zijn helder beschreven, de aftakeling voelbaar. Toch zijn er wel enige kanttekeningen te maken omtrent het snelle verloop en verscheidene symptomen, maar juist het ontbreken hiervan zorgt voor een leesbaar en voor de leek goed te lezen verhaal.
Zowel Adrian al Jennifer gaan leven op de pagina’s, nemen je mee in hun verhaal en houden je vast tot aan de spannende climax. Katzenbach weet met verrassende wendingen en onverwachte inkijkjes in het leven van de kijkers de lezer geboeid te houden tot de laatste pagina. Een absolute aanrader!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu