U bent hier

Kamphuis, Martine - Sterrenstof

Waardering ***

Bij De Verhalenfabriek is deze week Sterrenstof van Martine Kamphuis verschenen, een prequel in de serie rondom Wynona Post, WP. Eerder verschenen al Alibi ***, Spiegelbeeld ****, en Zondebok **** rondom hoofdpersonage WP. Kamphuis is psychiater en tot nu toe sterk geweest in het beschrijven van de psychiatrie in haar thrillers.

Wynona Post, WP, is net terug van een trip met haar werkgever en verblijft een periode bij het newagecentrum van haar ouders op Zeeland. Tijdens haar verblijf komt ze haar oude klasgenoot Sara tegen, die haar vraagt op haar kinderen te passen zodat zij bij de ouders van WP kan deelnemen aan een weekendretraite. Tegelijk leert ze Delek kennen, een charismatische man die samen met WP haar ouders het retraite geeft. Wanneer de man van Sara overlijdt aan zijn ernstige chronische ziekte en de politie het als een natuurlijke dood afdoet gaan bij WP alle alarmbellen af. Ze start haar eigen onderzoek om de waarheid te achterhalen.

Sterrenstof is een kort verhaal van 100 pagina’s. De cover is weliswaar mooi, maar lijkt een direct link te missen met het plot. Hoofdpersonage WP is voor de lezer van de andere boeken in haar serie herkenbaar, ook al is ze hier nog enkele jaren jonger. Haar gedrevenheid, liefde voor dieren, mensen en natuur maar ook haar onbezonnen impulsieve acties zijn karaktereigenschappen die in alle boeken rondom haar terugkomen.
Waar een verhaal rondom WP normaal gesproken meer dan 300 pagina’s bedraagt moet auteur Martine Kamphuis haar plot nu vertellen in slechts 100 pagina’s. Waar het haar prima lukt om een goed en geloofwaardig plot neer te zetten had de balans tussen inleiding en WP haar onderzoek wel wat meer in de richting van het laatste mogen doorslaan. Sterrenstof boeit en heeft zoveel vaart dat je blijft door lezen en het boek uit hebt voor je het weet. Voor de lezers van de boeken van WP is dit aan te raden prequel, de enthousiaste sterrenstof lezers die hier WP leren kennen kunnen probleemloos haar huidige leven in te duiken.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu