U bent hier

Jansma, Linda - Tweestrijd

Waardering ****

In 2011 debuteerde Linda Jansma met Caleidoscoop dat heel goed werd ontvangen. Als winnaar van de schaduwprijs en als kanshebber genoemd worden voor de Gouden Strop is niet niks voor een eerste boek. Bij Verbum crime kwam haar debuut uit en staan ook haar twee volgende thrillers gepland.

In Tweestrijd verteld Jansma de verhalen van Hanna en Sonja, die toevallig tegenover elkaar komen te wonen. Hanna is een huisvrouw die zichzelf volledig heeft weggecijferd en alles doet om haar man tevreden te houden, en niet zonder reden. Sonja daarentegen is politieagente en neemt zich geen blad voor de mond. En als Sonja problemen vermoedt bij haar overburen kan ze het niet laten op onderzoek uit te gaan.

Jansma start met een spannende proloog die je direct naar binnen zuigt en niet meer loslaat. Vanuit hun eigen perspectief nemen Hanna en Sonja je mee in hun leven en hun keuzes. In deze pageturner houdt onderhuidse spanning je aan de pagina’s gekluisterd, terwijl sommige dingen toch niet zo voorspelbaar blijkt te zijn.

Huiselijk geweld is een actueel en onderbelicht onderwerp, dat Jansma met deze psychologische thriller op tafel legt en waar je over aan het denken wordt gezet. Twee verhalen die naadloos in elkaar schuiven, met een onverwachte climax. Met Tweestrijd levert Linda Jansma wederom een topthriller af.

 

 

Voor een interview van mij met Linda Jansma zie hier;

http://www.inejacet.nl/Interviews3/Interview2LindaJansma.html

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu