U bent hier

Jackson, Lisa - De onwetende

Waardering ****

Lisa Jackson heeft al menige topthriller afgeleverd en De onwetende is haar laatste nieuwe boek. Een standalone thriller van deze New-Yorkse auteur die ook al verscheidene series op haar naam heeft staan. Haar boeken verschijnen steevast als bestseller op de internationale verkooplijsten en dat is zeker niet onterecht. Mede door haar fascinatie voor seriemoordenaars hebben de karakters in haar boeken het zeker niet gemakkelijk.

Ava Garrison woont samen met haar man en bijzondere familie op Neptune’s Gate, een groot landhuis op een klein eiland. Twee jaar geleden is haar zoontje verdwenen, waarna ze geestelijk is ingestort en haar geheugen grote gaten vertoont. Haar man, Wyatt, heeft een psychologe ingehuurd om haar thuis te behandelen omdat ze niet langer in het psychiatrisch ziekenhuis wilde blijven. ’S nachts hoort Ava haar zoontje huilen en ziet ze zijn verschijning aan de waterkant. In een poging hem te redden springt ze in de baai, waar ze nog net gered kan worden door Dern, de nieuwe ranchhulp. Terwijl stukjes van haar geheugen terugkomen, moet Ava er alles aandoen om te voorkomen dat ze niet volledig doordraait. Maar wil ze wel alles weten?

Jackson heeft met De onwetende een echte pageturner afgeleverd. Het duurt een tiental pagina’s voor het verhaal echt op gang komt, maar dan zijn ook echt alle remmen los. Verrassende plotwendingen en dubbele agenda’s houden je aan de pagina’s gekluisterd om te ontdekken wat Ava niet meer weet. Zowel Ava als de andere karakters zijn gelaagd uitgewerkt en leer je als lezer voldoende kennen om je een goed beeld te kunnen vormen, maar Jackson blijft voor onverwachte momenten zorgen. De spanningsboog is goed uitgewerkt, zowel in het hoofdplot als de verhaallijn die een bijrol speelt. Een klein puntje van kritiek is dat het plot wel wat onwaarschijnlijkheden vertoont, maar een lezer die van een spannende thriller houdt zal dit Lisa Jackson waarschijnlijk niet aanrekenen. Een absolute aanrader om aan je nog te lezen stapel toe te voegen.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu