U bent hier

Hurwitz, Gregg - De sekte

Waardering *****

In 2005 verscheen De Sekte in de Nederlandse vertaling. Het was het tweede boek dat vertaald werd en het vijfde boek dat Hurwitz schreef. Het is een vervolg op Het wraakgenootschap(****), waarin Tim Rackley de hoofdpersoon is. Ondertussen zijn er nog 2 boeken van Hurwitz in het Nederlands verschenen.

In De Sekte krijgt Tim, ex-marshall, het verzoek om de dochter van een Hollywood regisseur op te sporen en thuis te brengen. Twee redenen zetten Tim aan de lastige zaak op zich te nemen; de mogelijkheid weer marshall te kunnen worden en de overeenkomst tussen de beide mannen door het verlies van hun dochters. Om Leah terug te halen wil Tim infiltreren in de sekte als lid, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Ook met De Sekte weet Hurwitz een spannende thriller af te lezen. Vooral boeiend zijn de beschrijvingen van de indoctrinatie om sekteleden te winnen, het getuigt van gedegen research over de wijze waarop dit gebeurt. Hurwitz weet je als lezer te binden en is overtuigend. Hij maakt inzichtelijk waarom mensen lid worden van sektes en geeft stof tot discussie met de maatschappelijke kant van zijn verhaal. De Sekte leest als een trein en met verrassende plotwendingen neemt Gregg Hurwitz je mee naar de climax van zijn verhaal.

Een boek om niet weg te leggen voor je hem uitgelezen hebt.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu