U bent hier

Hoff, Jerrad - Zon van de nacht

Waardering ****

Jerrad Hoff, Nederlandse auteur en bewust selfpubber, heeft al een verscheidenheid aan boeken op zijn naam staan. Zijn weloverwogen besluit om zijn boeken in eigen beheer uit te geven nam hij jaren terug weloverwogen, zo kan hij volledig zelf beslissen over de inhoud, cover, de opmaak van het binnenwerk van het boek en zijn eigen website. De keerzijde hiervan, zo erkent hij wel, is dat lezers, boekhandelaren en boekinkopers selfpubbers niet altijd serieus nemen, waardoor promotie een hele uitdaging is (bron instagram ladiesofcrime). Online is helaas op interview gebied van deze auteur nog weinig te vinden en ook zijn eigen website geeft weinig andere info dan de inhoud van zijn boeken (Jerrad Hoff).

Na een auto ongeluk wordt ze wakker in het ziekenhuis. Haar herinneringen zijn weg. Ze blijft in Idaho om een nieuw leven op te bouwen, tegelijkertijd zoekende naar wie ze is. Wanneer haar verleden in zich in kleine puzzelstukjes aandient blijkt dit voor haar en haar omgeving een enorme uitdaging te zijn. En dit verleden is niet van plan haar te laten gaan…..

De cover van Zon van de nacht zal, ondanks dat het niet zo origineel is om een vrouwengezicht op de cover te hebben, wel de aandacht trekken in de boekhandel door de opvallende kleursetting. De roodgekleurde haren op de zwarte cover passen goed bij hoofdpersonage Madeline.
Hoff opent met een spannend moment, waarbij er zojuist een auto ongeluk heeft plaatsgevonden, waardoor je als lezer direct het verhaal in wordt getrokken. Al vrij snel wordt duidelijk dat de verongelukte vrouw geen herinneringen meer heeft aan de periode voor het ongeluk en als lezer ga je mee op zoektocht naar haar verleden. Stukje bij beetje krijg je, samen met Madeline, zicht op haar karakter, haar gedachten en haar vaardigheden. De informatie komt voldoende gedoseerd om de aandacht te blijven trekken. De afwisseling tussen het heden van Madeline en de wijze waarop zij met haar verleden geconfronteerd wordt geeft een extra laag aan het verhaal. Ook de relationele ontwikkelingen van Madeline zijn voldoende uitgediept.
Qua plot doet Zon van de nacht denken aan een actiethriller zoals we die kennen van de serie van Orphan X, van de hand van Gregg Hurwitz of de boeken van Tom Clancy. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk nog meer op de zoektocht van Madeline maar al vrij snel voegt Hoff actie elementen in waarbij zowel de spanning toeneemt door wat er gebeurt als hoe Madeline hier mee om gaat. Bij momenten wordt de gruwelijkheid in een scene niet geschuwd en ook al is het af en toe op het randje, toch lijkt het passend bij hetgeen Madeline ontdekt.
Hoff weet de lezer vast te houden terwijl de sneltrein vaart meerdert richting de climax, waarbij de afsluiting nieuwsgierig maakt naar het 2de deel in deze serie.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu