U bent hier

Hilders, Lisa - Gebroken bloed

Waardering ****

Gebroken bloed is het waargebeurde verhaal geschreven door Lisa Hilders en haar familie over de diagnose acute promyelocyten leukemie (APL) die de toen 21-jarige Lisa trof in 2010. Druk met haar studie voor verloskundige en zonder enig idee dat haar leven op 13 maart 2010 volledig zou veranderen. Naast het in 2012 uitgekomen boek is haar verhaal ook te volgen via de blogs op de site www.lisahilders.nl bijgehouden door zowel Lisa als haar familie.

Het verhaal begint op de dag dat Lisa de eerste blauwe plekken signaleert, bijzonder want er lijkt geen aanleiding voor te zijn. In korte maar heftige hoofdstukken vertelt Lisa zelf over de eerste contacten met de huisarts, het ziekenhuis en de verschillende artsen. Na de eerste hoofdstukken, waarin Lisa steeds meer verslechtert, gaat het boek verder met de blogs van Lisa's ouders en haar zus, over de periode waar Lisa zelf weinig van mee heeft gekregen. Blogs waarin de emotie van de pagina’s afspat; angst, hoop en soms ook wanhopige momenten waarin je als lezer meegenomen wordt in hoe heftig zo’n situatie kan zijn.

De telefoon die in de nacht rinkelt en je hart bijna doet stilstaan, meerdere malen afscheid nemen omdat onbekend is of Lisa nog weer bij zal komen. Alles komt voorbij in dit emotionele verhaal waarin je er als lezer niet aan ontkomt dat je geraakt wordt. Een boek dat je niet weg wil leggen omdat je wil weten of en hoe Lisa eruit komt. Maar ook in de laatste hoofdstukken over de strijd die Lisa levert om haar “normale” leventje weer op te pakken blijft Gebroken bloed boeien. Een boek dat voor iedereen mooi is om te lezen, een absolute aanrader als je meer te weten wil komen over wat er met iemand met APL en zijn familie gebeurt.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu