U bent hier

Grylls, Bear - Doodsvlucht

Waardering ****

Bear Grylls levert met Doodsvlucht het eerste deel van zijn thrillertrilogie af, zijn debuut in het thrillergenre. De auteur is bekend als survivalexpert en maakt programma’s voor Discovery. Daarnaast schreef hij al eerder survivalboeken en zijn biografie modder, zweet en tranen. De Britse bergbeklimmer is getrouwd, heeft drie zonen en heeft met zijn leiderschap van de scouting in Engeland het ledenaantal flink doen stijgen.

Ex-militair Will Jaeger heeft samen met zijn oud teamgenoten een bedrijf opgericht om aan zakenmensen, sporters en andere liefhebbers wilde survivaltochten overal ter wereld aan te bieden. Dan krijgen ze de opdracht om met een team, voor een tv programma, op zoek te gaan naar een onbekend vliegtuig en worden ze gedropt boven de jungle van de amazone. Jeager en collega Narov raken afgesplitst van de groep en hun skills worden direct al op de proef gesteld. Dan stuiten ze met hun missie op een nazi relocatie samenzwering met tentakels en macht in geheime diensten en wereldmachten.

Dat Grylls veel van survivallen en de jungle af weet wordt al vanaf het begin duidelijk. Met een spannende proloog waarin de actie niet van de lucht is weet hij je ook gelijk het verhaal in te trekken. Het plot van Doodsvlucht is boeiend en vol avontuur, met voldoende open eindjes om als begin van een trilogie te dienen. De verhaallijn van Jaeger nu mengt zich moeiteloos met de verhaallijn van de 2de wereldoorlog, zonder dat je als lezer de draad kwijtraakt. Met zijn personage Jaeger heeft Grylls een kruising neergezet tussen Cussler’s Dirk Pit en Child’s Jack Reacher. Een man met survival vaardigheden die voor zijn mannen door het vuur gaat, sterk en onverschrokken. Ook de overige karakters worden uitgewerkt, maar hier mag Grylls in de vervolgdelen nog wel meer energie in steken. Doodsvlucht  is in de markt gezet onder het genre thriller & spanning, waarbij het boek naar mijn mening een echte spannend avonturenboek is. Voor een thriller komt het qua spanning en onverwachte wendingen net te kort, maar de avontuurlijke spanning maakt dat deze pageturner absoluut wel een aanrader is. Op naar delen 2 & 3. 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu