U bent hier

Gerretzen, Ellen - Verdorven

Waardering ****

Ellen Gerretzen, Nederlandse auteur, woont afwisselend in Amsterdam, Berlijn en Spanje wat tevens de locaties voor haar boeken zijn. Op Crimezone zijn twee blogs van haar hand te lezen en daarnaast schreef ze drie boeken in de Wolfgang serie, waarvan Verdorven het derde deel is. Bloedbruiloft en Schaduwspel zijn de eerste 2 delen in deze serie.

Wolfgang, voorheen hoofdcommissaris bij het Berlijnse LandesKriminalAmt, verblijft in Spanje als hij een nieuwsartikeltje leest over een mogelijke nieuwe seriemoordenaar in zijn oude stad. Hij besluit terug te keren naar zijn vrienden in Berlijn die hij al enkele maanden niet meer gezien heeft. Zijn goede vriendin Gitta bezorgt hem aan een baantje als privédetective om hem weer een doel te geven en vraagt hem de dakloze Jan op te sporen die samen met haar hond Ulla is verdwenen. Als hij zijn goede vriend Claus bezoekt op het LKA, wordt hij gevraagd om bij het moordonderzoek te assisteren. Wolfgang, geïntrigeerd door de gepleegde moorden, keert terug bij het LKA en gaat samen met Claus en Eszra op onderzoek uit. Naast zijn onderzoek naar de moorden blijft hij ook bezig met het opsporen van de dakloze Jan, de opdracht die hij als privédetective heeft aangenomen.

Gerretzen heeft met Verdorven een spannende thriller geschreven die leest als een sneltrein. Zelfs zonder de eerdere delen gelezen te hebben is het boek goed volgbaar en leer je de hoofdpersonen voldoende kennen. Gerretzen bereikt zeker dat er een verlangen ontstaat om de eerdere delen in de serie alsnog te gaan lezen. Wolfgang en zijn vrienden worden voldoende uitgediept en zijn interessante persoonlijkheden die zich lenen voor nog een aantal vervolgverhalen. De spanningsboog die Gerretzen gebruikt is goed neergezet en loopt zowel door het hele boek als dat er steeds kleinere spanningsmomenten zijn die maken dat je wil doorlezen om te zien hoe het verder gaat. Met onverwachte wendingen wordt je als lezer regelmatig op het verkeerde been gezet en zelfs in de laatste pagina’s tovert Gerretzen nog weer een nieuwe draai uit de hoge hoed.  Een goed geschreven thriller die de moeite van het lezen meer dan waard is.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu