U bent hier

Gardiner, Meg - De dirty secrets club

Waardering ***

Meg Gardiner debuteerde in 2002 met de titel “China Lake”, maar de Amerikaanse auteur brak pas echt door met haar serie over forensisch psychiater Jo Becket. Het eerste deel kreeg de Nederlandse titel “de dirty secrets club”, naar de gelijknamige Amerikaanse titel. Jo Becket is onverschrokken, is voor niemand bang en gaat voor de waarheid rondom haar patiënten. Maar toch is er ook die gevoelige kant, de claustrofobie en haar vermogen om niet datgene te zeggen wat ze eigenlijk denk.

Jo wordt opgeroepen door rechercheur Amy Tang bij een dodelijk ongeval. De derde in enkele dagen tijd en mogelijk weer een moord – zelfmoord actie. Dit keer is een officier van justitie het slachtoffer. Jo, die de opdracht krijgt om zonder enig voorbehoud op onderzoek uit te gaan, gaat in gesprek met familie en vrienden op zicht te krijgen op waarom dit ongeval gebeurde. De doden blijken allemaal lid te zijn geweest van “de dirty secrets club”. Om erachter te komen wat dat precies betekent moet Jo aardig verder gaan, zover dat ze zelfs uitgenodigd wordt om deel te nemen.

Vanuit het perspectief van Jo, met af en toe een uitstap naar een man genaamd Perry, leidt Gardiner de lezer met grote snelheid door het verhaal heen. De dialogen zijn direct en pittig, maar de gedachten van Jo maken het soms wat langdradig. Toch leest “de dirty secrets club” makkelijk weg en is het verhaal goed te volgen. Jo krijgt veel diepgang en in de loop van het plot leert de lezer haar goed kennen, de overige personen blijven minder hangen. Al met al een boeiende thriller met een spannende, actievolle ontknoping.

 

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu