U bent hier

Frank "Dutch"Jansen - Wall of Fame

Waardering **

Frank “Dutch” Jansen bracht met Wall of Fame zijn debuut uit. Hij is Nederlands muzikant en nu ook schrijver. Woonachtig in New York, maar momenteel werkzaam in Spanje. Zijn leefwereld, de muziek, is thema voor dit debuut, dat het eerste deel van een trilogie vormt.

In Wall of Fame gaat Jens Jameson, onderzoeksjournalist, op zoek naar de vader van popster Brigitte Friends. Hij is door haar gevraagd haar biografie te schrijven en wie haar vader is, is één van haar vragen waar ze zelf nog mee zit. Het onderzoek brengt Jameson naar Nederland, waar hij journaliste Esther ontmoet. Haar onderzoek naar de dood en de financiën van een Engelse popster brengen de twee samen. Vechtend tegen fraude, moordaanslagen en chantage proberen beide hun onderzoek tot een goed einde te brengen.

In Wall of Fame krijg je als lezer een kijkje in de wereld van de muziekindustrie. Een verwrongen kijk weliswaar, waarin vooral fraude en chantage de hoofdrol spelen en wat de vraag oproept in hoeverre Jansen een reëel beeld schetst. De personages blijven plat en gaan nergens echt leven voor de lezer, noch zijn ze boeiend genoeg om je tot aan het einde vast te houden, zodat je weet wat er met ze gebeurt. Bij vlagen heeft Jansen een spannende actie, maar die spanning weet hij nergens lang vast te houden. Helaas geen sterk debuut, wat het lezen van het vervolg nu niet direct op een “Nog te lezen” lijstje plaatst.

 

 

Cover

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu