U bent hier

Fitzgerald, Helen - De Duivelskamer

Waardering ****
 

Het 3de boek van de hand van FitzGerald is vandaag dichtgeslagen. Vanaf het eerste hoofdstuk wist FitzGerald al de aandacht te trekken door het laten doorschemeren van een mogelijke ziekte bij haar hoofdpersoon Bronny. Zonder een uitslag af te wachten vlucht Bronny naar Engeland, waar de naïeve jonge vrouw onderduikt in het Engelse leven van sex en drugs.

Celia, de andere hoofdpersoon in De Duivelskamer, weet haar omgeving beperkt tot 1 enkele kamer. Zonder de mogelijkheid te ontsnappen, met slechts haar geloof om aan vast te houden, probeert Celia overeind te blijven. Met verrassende plotwendingen weet FitzGerald de spanning steeds hoger op te laten lopen.

Met prachtige zinnen weet ze de emotie van zowel Celia als Bronny helder weer te geven, waardoor de lezer steeds meer betrokken raakt bij dat wat de vrouwen meemaken. Op het eerste oog leek de spanning af te zakken toen De duivelskamer open ging, maar FitzGerald weet de spanning tot op het laatste moment vast te houden tot aan een verrassende climax. Een absolute aanrader!

 

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu