U bent hier

Fiels, Helen - Perfecte resten

Waardering ****

Voormalig advocate Helen Fields stond ruim 13 jaar in de rechtszaal, maar de geboorte van haar tweede kind, ze heeft er overigens drie, maakte ze de overstap naar het produceren en schrijven van scripts bij het bedrijf van haar en haar man. elDe keuze om uiteindelijk thrillers te gaan schrijven was gezien haar achtergrond een makkelijke, zo vertelt Fields zelf. Maar ze wilde wel voorkomen huidige bestsellers te kopieren en koos dus bewust voor een sexy rechercheur met een goed achtergrondverhaal mede afkomstig uit eigen ervaringen uit de rechtszaal. Met als motivatie het verhaal in haar hoofd te willen vertellen en dan eigenlijk last te hebben van 3 verhalen die er tegelijk uit willen heeft Fields nog voldoende voor de lezer in petto (bron: http://independentbookreviews.co.uk/interview-with-helen-fields/).

Al op zijn eerste werkdag bij de Schotse politie krijgt de Franse rechercheur een moordzaak in de schoot geworpen van een verbrand lichaam in de hooglanden. Tegelijkertijd schreeuwt er ergens in een afgesloten kamer een vrouw om hulp. Samen met zijn collega Ava Turner, bij wie Luc zich graag wil bewijzen, gaat hij aan de slag om de moordenaar te achterhalen die zo goed zijn sporen weet te wissen.

Met een eerste deel van een serie starten heeft als uitdaging dat je niet alleen een goed verhaal neer moet zetten, maar tegelijkertijd je lezers zo geïnteresseerd moet maken in jouw personages dat een volgend deel ook willen lezen. Fields is in beide uitdagingen goed geslaagd. Perfecte resten is een intrigerende titel die op meerdere manieren kan worden uitgelegd en wanneer duidelijk word wat Fields, of eigenlijk haar personage, hiermee bedoeld is de toon gezet. Haar debuut voldoet aan de eisen voor een goede thriller; interessante personages, een gelaagd plot en een goede spanningsboog. Hoofdpersonages Luc en Ava vullen elkaar qua persoonlijkheden aan en halen de beste kanten van elkaar omhoog, terwijl er nog veel ruimte is om beiden verder te ontwikkelen. En ook de twee verhaallijnen die Fields in elkaar vlecht krijgen ieder voldoende ruimte en komen geloofwaardig over. Fields voegt aan de eerder genoemde ingrediënten nog wat gruwelijkheden toe, verteld deels uit het oogpunt van de dader en weet met haar vertelstijl de aandacht tot het einde toe goed vast te houden. Een sterke thriller die doet verlangen naar volgende delen van deze serie.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu