U bent hier

Ersson, Svea - Alleen Eva

Waardering ***

Na het winnen van een manuscriptenwedstrijd van Verbum Crime in 2008 bracht Svea Ersson met Alleen Eva haar debuut uit. Ondertussen schreef zij nog een andere thriller en bracht het vervolg op Alleen Eva uit. Ook is een kort verhaal van haar hand te lezen in de verhalenbundel Verrassing! Deze Nederlandse auteur begon al vroeg met schrijven, maar heeft er lange tijd niks mee gedaan. Nu combineert ze haar schrijven met haar werk als financieel medewerker bij de gemeente.

In Alleen Eva gaat het om de 32-jarige Eva, vrouw van psychiater Frank en stiefmoeder van zijn twee kinderen Samantha en Reinout. Naast haar werk en huishouden verzorgt Eva ook de overbuurvrouw van in de negentig. Ze heeft haar leven goed op orde en heeft zelfs geen last meer van de spoken uit het verleden. Als het huis aan de overkant afbrandt en Eva één van de verdachten is, komt haar leven op losse schroeven te staan. Tijdens haar periode in Zweden leert Eva een andere kant van zichzelf kennen, die flinke impact heeft op zowel haar leven als dat van haar gezin.

Alleen Eva is duidelijk het boek wat je als eerste moet lezen, want als je begint met Zonder Lisa neemt dat de spanning uit Alleen Eva wel wat weg. Maar zelfs dan kan gesteld worden dat Errson een goed plot heeft beschreven met boeiende karakters. Haar informatie over DIS getuigt van research en is ook voor de leek goed te volgen. De spanningsopbouw is wat wisselend en zakt bij momenten iets in, maar de emoties spatten van de pagina’s af. Alleen Eva is zeker een aanrader.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu