U bent hier

DeWitt, Patrick - De gebroeders Sisters

 Waardering ****

De gebroeders Sisters werd mij als een blind date toegezonden door een forumgenoot. Onbekend met deze auteur en het boek begon ik eraan. De gebroeders Sisters was het op forum wel genoemd, maar op welke wijze kon ik niet terughalen.

Patrick DeWitt is een Canadees auteur en bracht in 2009 zijn debuut Ablutions uit, dat nog niet vertaald is in het Nederlands. Met zowel zijn debuut als De gebroeders Sisters  werd hij al genomineerd voor vele prijzen, waarbij zijn laatste boek ook drie prijzen mee naar huis mocht nemen. DeWitt woont in Oregon, met zijn vrouw en zoon.

De gebroeders Sisters speelt zich af in 1850 in het wilde westen. De goudkoorts viert hoogtij als Eli en Charlie Sisters van hun baas commodore de opdracht krijgen om H.K. Warm te vinden en te doden. Tijdens de lange reis op zoek naar Warm wordt Eli aan het denken gezet over wat hij doet en voor wie. Waar is hij in hemelsnaam aan begonnen?

DeWitt is er goed in geslaagd om de personages te laten leven, je kan ze zo voor je zien staan. Charlie die doet wat hem gevraagd wordt en Eli, die steeds meer wordt aangezet tot nadenken over zijn leven. De gewelddadige momenten worden afgewisseld met veel humor tussen de broers. De soms bijna poetische overdenkingen van Eli maken dat je als lezer soms ook even stilstaat en nadenkt, hoe lief kan een moordenaar zijn? Voor iedereen die van boeken houdt, ook als lees je nooit literatuur, is De gebroeders Sisters een aanrader!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu