U bent hier

Cook, Robin - DNA

Waardering ****

DNA is alweer de tiende medische thriller in de serie van Jack Stapleton & Laurie Montgomery-Stapleton. Met DNA zet Robin Cook de zeer boeiende reeks over de twee patholoog anatomen voort. Al sinds 1972 levert Cook jaarlijks nieuwe thrillers af, 32 titels telt zijn bibliografie al, waarin altijd medische en actuele onderwerpen centraal staan.

In DNA wordt er gewerkt aan stamcelonderzoek en racen verschillende bedrijven tegen de klok en elkaar om hun patent als eerste rond te krijgen. Laurie gaat, na een lange periode van thuis voor haar zoontje zorgen, weer aan het werk. Haar eerste zaak is een overleden Japanner, die een ogenschijnlijk natuurlijke dood is gestorven. Maar Laurie vermoedt dat er meer speelt en zet al haar analytische mogelijkheden in om deze zaak op te lossen. Ondertussen komt de samenwerking tussen de Japanse maffia en de New Yorkse maffia op scherp te staan.

Cook zet een spannende thriller neer waarin vooral het momenteel actuele stamcelonderzoek centraal staat. Zonder te vervallen in saaie beschouwingen over stamcelonderzoek krijg je als lezer een goed beeld van de situatie rondom het aanvragen van patenten en wat er allemaal mee gemoeid is. De personages zijn goed uitgewerkt, maar het is wel een pre om eerdere boeken gelezen te hebben omdat er soms naar teruggegrepen wordt. Met een wel zeer spannend einde, dat toch wat afwijkt bij de stijl van de rest van het boek, weet Cook nog net tot een 4* waardering te komen. Wederom een spannend deel in de Jack Stapleton & Laurie Montgomery-Stapleton serie.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu