U bent hier

Castillo, Linda - Voor altijd stil

Waardering ****

Voor altijd stil is het tweede boek van de hand van Linda Castillo. Deze Texaanse auteur bracht eerder Zwijgplicht uit en later verscheen Valse beloftes, het derde deel in de serie rondom politiechef Kate Burkholder. Ze startte met schrijven op haar dertiende, bracht al meer dan 26 titels uit en ontving al diverse awards zoals “the Daphne du Maurier Award of Excellence”, “the Holt Medallion” en “the Golden Heart”.

In Voor altijd stil wordt een compleet gezin uitgemoord ontdekt op en rond hun boerderij. Politiechef Kate Burkholder en haar team worden geconfronteerd met een gruwelijke plaats delict waar zij hun onderzoek moeten starten. Als ze ontdekken dat een jonge vrouw met een geheim worstelde wordt het voor Kate steeds moeilijker om niet emotioneel betrokken te raken bij de zaak. Samen met BCI special agent Tomasetti en haar team zet ze alles op alles om recht te doen aan de Amish familie.

Castillo weet ook met het tweede deel in haar serie een overtuigende thriller neer te zetten. Het is geen probleem als je ze niet op volgorde leest, ook al geeft dat wel wat info weg rondom de privélijnen van terugkerende karakters. De plot is goed opgebouwd, waarbij de spanning er voor zorgt dat je wil doorlezen. De beschrijvingen van Painters Mill maken dat het dorp en al zijn inwoners gaan leven en haar levendige, soms choquerende beschrijvingen van de moorden maakt dat Voor altijd stil moeilijk weg te leggen is. Het is duidelijk wachten op nieuwe delen van deze serie en vertalingen van haar andere boeken.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu