U bent hier

Castillo, Linda - Valse beloftes

Waardering *****

De Texaanse auteur Linda Castillo schreef met Valse beloftes haar derde titel in de serie rondom politiechef Kate Burkholder. Ze schreef al meer dan 25 boeken, maar brak pas met Zwijgplicht internationaal door. Naast haar schrijfwerk rijdt Castillo graag paard en woont ze met haar man en vele dieren in Texas.

Valse beloftes speelt zich af in Painter’s mill, een plaatsje gedeeld door de Amish gemeenschap en de Engelsen. Na het overlijden van mamm, datt en hun oom Abel blijven de vier kinderen Slabough alleen achter. Tijdens het onderzoek, geleid door Kate Burkholder, blijkt de situatie nog complexer dan op het eerste oog werd gedacht. Naast dit onderzoek krijgt Kate ook te maken met de haatmisdrijven jegens de Amish gemeenschap. Samen met profiler John Tomasetti zet Kate alles op alles om deze zaak op te lossen.

Castillo is er volledig in geslaagd om in Valse beloftes een goed beeld te schetsen van een Amish gemeenschap en de problemen waar zij mee te maken hebben. Zij brengt diepte in haar personages en weet de lezer mee te nemen in hun persoonlijke problemen zonder de spanning uit het verhaal te halen. De onverwachte wendingen houden je aan deze pageturner gekluisterd, waarbij Castillo gezorgd heeft voor een goede spanningsopbouw richting een intense climax. Valse beloftes  is het derde deel in de reeks rondom Kate Burkholder, maar is zeker geen valse belofte!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu