U bent hier

Carson, Danielle - Op heterdaad

Waardering ***

De nu 28-jarige auteur Danielle Carson werkte jarenlang in de detailhandel voor ze haar creatieve schrijverspen zodanig aan het werk zette dat nu haar debuut, Op heterdaad, te lezen valt. Al langere tijd schrijft ze verhalen op Wattpad en won daar ook al tweemaal een prijs in de categorie romantiek. Uitgeverij Harlequin brengt het eerste deel van haar New-York finest serie uit, een driedelige steamy – romance serie over knappe mannen en slimme vrouwen, met een vleugje spanning.

Zij is de schoonheidskoningen, hij moet haar beschermen. De knapste rechercheur van de stad, Nick Ryder, tevens beste vriend van haar broer Keith, is voor Violet Young één van de beste dingen die New-York te bieden heeft. Al van jongs af aan kibbelen ze en plagen elkaar, iets dat niets te betekenen heeft toch? Violet weet niet beter dan dat ze in Nick zijn ogen altijd “het zusje van” is, maar wanneer er een stalker opduikt en hij zich opwerpt als haar beschermer is het maar de vraag of haar ideeën wel waar blijken te zijn.

De cover van Op Heterdaad maakt direct duidelijk dat er een knappe man voorbij zal komen maar het gele lint doet ook direct denken aan een spannende situatie. De cover lijkt hierin dus goed gekozen te zijn. Vanuit wisselend perspectief van Violet en Nick wordt je als lezer meegenomen in hun ervaringen, belevingen, emoties, seksuele lust en gedachten. Hierdoor krijg je als lezer vrij snel een compleet beeld van hoe de relatie tussen hen beiden zich ontwikkeld. Violet is vrijgevig, intelligent, impulsief en zorgzaam en daarnaast ook de mooiste vrouw van de stad.  Nick is stoer, zorgzaam, lief, plagerig en laat iedere vrouw haar hoofd omdraaien. Dit weet de auteur goed over te brengen met haar woorden. Carson heeft er geen moeite mee om expliciet te zijn in haar woordkeus, weet met humor haar verhaal te vertellen en houdt de lezer moeiteloos betrokken bij haar hoofdpersonages. De romantische kant voert in dit plot de boventoon, al is de achterliggende spannende verhaallijn best boeiend. Helaas weet Carson zowel in haar romantische als haar spannende verhaallijn op een enkel onverwacht moment na niet echt te verassen, toch leest Op heterdaad heerlijk weg en is voor de liefhebber van de romantische spanning zeker een aanrader.

 

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu