U bent hier

Carr, Robyn - Thuis in Virgin River

Waardering ****

Robyn Carr schrijft al lange tijd haar boeken rondom Virgin River. Ze begon met 27 met schrijven en was lange tijd op zoek naar haar stijl. Met de start van de Virgin River serie bleek ze deze gevonden te hebben en al 20 boeken lang weet ze met deze serie te boeien. Carr heeft al ruim 30 titels op haar naam staan, ook de serie Thunder point en Grace Valley zijn van haar hand verschenen. Samen met haar man woont ze in Las Vegas.

Thuis in Virgin River is het eerste boek uit de Virgin River serie en is opnieuw verschenen in Nederland in een speciale uitgave. De cover is opgemaakt met een 3D effect en schetst het beeld van vrouw op de veranda van een blokhut. Het logo van Virgin River lijkt op de pagina te liggen en geeft een bijzonder gevoel. Op de achterflap staat een korte inleiding in het verhaal, in duidelijke witte letters.

Melinda Monroe, Mel voor vrienden, is verpleeg- en verloskundige in een groot ziekenhuis in Los Angeles. Na het verliezen van haar man wil ze weg van alle herinneringen en reageert op een advertentie om te gaan werken in een klein dorpje in Californië. Bij aankomst blijken al haar verwachtingen mijlenver van de waarheid af te liggen. Onderweg om te vertrekken gooit een vondeling roet in het eten, ze zal eerst onderdak voor de baby moeten zoeken. Maar dan blijken er steeds weer nieuwe dingen te zijn die haar in Virgin River houden.

Carr heeft een zeer leesbaar en boeiende roman afgeleverd, die zich afspeelt op een plek waar iedereen graag eens heen zou gaan. Haar karakters zijn aansprekend en goed uitgewerkt met verdieping passend bij zijn of haar rol in dit verhaal. De kracht van vrouwen is één van de thema’s die eruit springt, zonder over de top te gaan. De romantiek en sensualiteit die Carr beschrijft wordt nergens platvloers maar past goed binnen dit verhaal. Een zeer goed begin van de serie, die uitnodigt om direct met de andere delen te starten.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu