U bent hier

Carey, M.R. - Het meisje met alle gaven

Waardering ***

M.R. Carey is geboren in 1965, heeft Engels gestudeerd en als docent gewerkt . Hij is een bekend auteur in de wereld van de strips. Hij schreef mee aan X-Men en  Fantastic Four, Hellblazer en Lucifer. In 2006 bracht hij zijn eerste boek uit,  The devil you know, een eerste boek in een serie van vijf. Recent is zijn huidige boek verschenen The girl with all the gifts. Zijn eerste Nederlandse boek; een thriller uitgebracht bij A.W. Bruna onder de titel Het meisje met alle gaven.

Melanie gaat net als alle andere kinderen iedere dag naar school. Echter voor zij naar school mag, wordt ze in een rolstoel volledig vastgegespt; armen, benen en haar hoofd. Onder een streng regime wordt ze van haar kamer naar haar klas gereden, net als haar klasgenootjes, waar ze onder andere les krijgen van juf Justineau. In een apart gebouw bestudeert Caldwell hen, met als doel de Breakdown het hoofd te bieden.

Het meisje met alle gaven wordt als thriller aangekondigd, echter het verhaal past meer in de wereld van spannende science fiction. Het speelt zich af in Groot Brittannië in de toekomst en Carey is erin geslaagd om de setting zeer goed te omschrijven. Je wordt als lezer meegenomen in het verhaal en in de omgeving. Er is slechts een select gezelschap aan karakters dat een grote rol in dit verhaal speelt, maar zij zijn goed uitgewerkt en vormen samen een boeiende groep mensen om over te lezen. Vooral Melanie, hoofdpersonage, zet je als lezer wel aan het denken. Wat dit boek echter door de 431 pagina’s heen mist is een continue spanning op hoog niveau. Het meisje met alle gaven is wel spannend en kent onverwachte momenten, maar het is niet genoeg voor een boek in het thrillergenre. Hou je als lezer ook van de science fiction kantjes, dan is dit zeker een aanrader.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu