Bubbels in het bubbelbad

Okay, ik weet het, ik ben van het eerst uitvoeren en dan pas even nadenken of dit wel helemaal volgens de regels is. Maar met alle “goede” informatie van de TV waar iedere man of vrouw ontspant met een glaasje in het bubbelbad vraag ik me eigenlijk al tijden af waarom we dat eigenlijk nooit doen. Tenslotte is zo’n wellnessdag een ultiem ontspanningsmoment en wat is lekkerder dan met je drankje in je hand nog even genieten in het bubbelbad?

Tijdens mijn laatste bezoekje aan een sauna was ik met 2 vriendinnen op pad. Na een ochtend lekker sauna’s uitproberen en ontspannen, ook voor mij was dit een nieuwe sauna, waren we al voor de 3de keer in het bubbelbad aangeland. Met eindelijk een zonnetje op ons gezicht lagen we te bubbelen en constateerden dat er eigenlijk alleen nog een lekkere cocktail ontbrak. Terugdenkend aan haar vakantie in Thailand vertelde mijn vriendin dat het daar toch wel fijn was dat ze zelfs bij je in het bubbelbad gebracht werden.

Tja, en nu hadden we eigenlijk wel zin in een drankje in het bubbelbad. Dus binnen lekkere sapjes gehaald en mee naar buiten genomen om ervan te genieten…..in het bubbelbad! We werden vrij snel, terecht overigens, teruggefloten door één van de medewerkers dat drankjes in het bad niet toegestaan waren. We hebben ze dan ook direct netjes weggezet en onze excuses aangeboden, maar het werd nog een leuke discussie met de overige bubbelgangers.

Want waarom eigenlijk geen drankjes in het bubbelbad? Is het een veiligheidsreden vanwege het glaswerk, dan is dat te ondervangen met een plastic beker voor als je wil drinken en bubbelen. Is het vanwege hygiene, dan is het toch zo dat het een uitzondering zal zijn dat er gemorst wordt (mag ik hopen) en het bad wordt sowieso continu gereinigd omdat we er allemaal in zitten.

Dus beste sauna-eigenaren, misschien een leuk vernieuwingsidee? Al is het maar een apart bubbelbad op het terras, het zou toch wel fijn zijn om een cocktail in het bubbelbad te kunnen drinken. Mocht één van jullie hier werk van maken, dan kom ik graag de opening verrichten en als eerste proefdraaien!

Mei 2010