U bent hier

Börjlind, Cilla & Rolf - De derde stem

Waardering ****

De derde stem is het tweede deel in de Rönning & Stilton thriller serie van scenario schrijvers Cilla & Rolf Börjlind. Springvloed verscheen in 2013 en werd overladen met goede kritieken. Deze Zweedse auteurs schreven onder andere de scenario’s voor de Martin Beck films voor bioscoop en TV. Ook Springvloed gaat verfilmd worden. Na De derde stem gaat in ieder geval nog een derde deel volgen, maar helaas moeten we daar nog wel een tijdje op wachten hier in Nederland.

De blinde assistente van een messenwerper wordt levenloos aangetroffen in een park in Marseille. Abbas kende haar en samen met Tom Stilton gaat hij op onderzoek uit. Olivia Rönning, terug na een rondreis door Mexico, is zoekende wat te doen met haar leven nu ze een carriére als agent op de lange baan heeft geschoven. Bij toeval raakt ze betrokken bij de moord op Bengt Sahlmann, die vlakbij woont. Mette Olsäter onderzoekt samen met haar team deze moord, die samen lijkt te hangen met een grote drugsvangst. Echter een goede samenwerking tussen Mette en Olivia lijkt niet tot de opties te behoren. Als Olivia het spoor van de moordenaar nadert, beseft ze nog niet dat deze ook al weet wie Olivia eigenlijk is….

De derde stem is een pageturner die met een sneltreinvaart gelezen kan worden. De verschillende plotlijnen zijn mooi uitgeschreven en zijn ieder op zich opgebouwd als een spannende rollercoaster met onverwachte wendingen. Wat erg goed gedaan is, is het versmelten van de plotlijnen naarmate het einde nadert, zonder dat het heel voorspelbaar wordt. De verschillende hoofdpersonen worden verder uitgediept en het boek kan prima los gelezen worden, maar het is wel een pré als je het eerste deel in deze serie ook gelezen hebt. Wat een pluspunt is, is dat de hoofdpersonen weliswaar terugkomen maar niet per definitie met een zelfde grote rol in dit verhaal, waardoor het toch twee duidelijk verschillende boeken zijn geworden. Een aanrader voor liefhebbers van het thrillergenre is De derde stem zeker en het is te hopen dat we niet al te lang op deel drie hoeven te wachten.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu