U bent hier

Boersma, Marelle - Vals Alarm

Waardering ****

Marelle Boersma heeft de naam dat wat zij schrijft op het punt staat te gebeuren, met andere woorden haar boeken zijn actueel en zeer realistisch. Vals alarm is de zesde thriller van haar hand die verschijnt. Gemiddeld verschijnt er één boek per jaar van haar hand bij uitgeverij CrimeCompagnie. Als fulltime auteur schrijft ze naast boeken ook columns en korte verhalen.

In Vals Alarm krijgt Janna te maken met een uithuisplaatsing van haar dochter als ze in scheiding ligt. Volledig onverwacht staat er een te koop bord in de tuin van haar huis en vlak daarna volgt de mededeling van haar man dat hij vertrekt. Samen met haar dochter Fleur trekt ze in een klein appartement in een achterstandswijk, maar dan stapelen de problemen zich op; betalingsachterstand, werkproblemen, oppasproblemen. Als de rechter besluit Fleur uit huis te plaatsen begint een lange strijd tegen een ongelijkwaardige tegenstander. Kan Janna Fleur terug krijgen?

Marelle Boersma heeft een thriller geschreven die je de pagina’s inzuigt en je vasthoudt tot het einde. Met een verhaal dat jouw verhaal of dat van de buurvrouw zou kunnen zijn laat ze zien welke misstanden er plaatsvinden in de jeugdzorg. Waarheidsvinding, is daar wel tijd voor in de jeugdzorg? Met aansprekende personen en een onderhuidse spanning die je raakt weet Boersma de lezer te boeien en stelt ze tegelijk een actuele situatie aan de kaak die, als ze voorkomt, tot onnodige problemen kan leiden. Een aanrader, voor iedere lezer.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu