U bent hier

Baldacci, David - De Voltooiing

Waardering ****

Baldacci is een gerenommeerd thrillerauteur en wereldwijd bekend door onder andere zijn serie rondom King & Maxwell. Hij heeft negen jaar gewerkt als bedrijfsjurist en advocaat voor hij in 1996 debuteerde met zijn eerste thriller. Zijn werk wordt in 45 talen vertaald en hij heeft meer dan 100 miljoen verkochte boeken op zijn naam staan. Met De Voltooiing waagt Baldacci zich aan een nieuw genre.

Vega Jane leeft in een duidelijke en gestructureerde wereld. Haar dagen zien er altijd hetzelfde uit en de rangorde onder haar volk is meer dan duidelijk. Niemand is ooit uit hun wereld vertrokken totdat Quentin Hermes de grens met voeten treedt en spoorloos verdwijnt. Haar mentor en vriend blijkt wel een bericht achtergelaten te hebben, wat Vega Jane doet beseffen dat er veel geheim is aan de wereld waarin zij leeft. Met gevaar voor eigen leven gaat ze op onderzoek uit.

Lord of the Rings meets The Hunger games in Baldacci’s De Voltooing. Baldacci opent met een spannende proloog waarmee hij de lezer direct het verhaal insleurt. In het begin is het vooral wennen aan de nieuwe woorden in de taal die gesproken wordt in de wereld van Vega Jane, maar daar rol je als lezer wel snel in.  Het is een goed geschreven fantasy verhaal geworden, goed passend bij het Young Adult genre. Met snelheid is de verhaallijn aan elkaar geschreven waardoor het makkelijk wegleest en door de goede spanningsboog en intrigerende cliffhangers weet Baldacci de lezer te boeien. Bij momenten is hij wel wat voorspelbaar, echter dat doet niks af aan het verhaal. Zoals altijd weet Baldacci zijn karakters een gelaagdheid mee te geven die hen tot leven doet komen maar waarvan je weet dat er nog veel ruimte voor ontwikkeling is. Een veelbelovende start van een serie in het Young Adult fantasy genre. 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu